mandag 12. desember 2016

page1image4264 page1image4432 page1image4600
Hilsen til lokallaga Jula 2016

Midt i desember og snart jul!

Vil tru at gode lukter av bakst og nyvaska hus er i ferd med å spre seg rundt om i heimane. Det er vel ingen anna tid på året der tradisjonene står sterkere enn i jula. Tradisjoner skal vi holde på, men det er også viktig å være åpne for nye ting, da vil de leve videre. Å tenke nytt basert på tradisjon er noe Norges Husflidslag er gode på. Det er den store ullsatsinga et godt eksempel på. Det skjer mye spennende både her i fylket og ellers i landet. Kurs, foredrag aktiviteter for barn og unge, alt for å løfte den flotte norske ulla fram.

Vi har i høst hatt tre flotte regionale samlinger. Å møtes på den måten er viktig. Diskusjoner, erfaringsutveksling og deling av gode ideer og tips er godt påfyll som gir energi og lyst til videre satsing.
Årsmøtested og dato er nå bestemt.
Det blir på Knutholmen i Kalvåg 17.-19.mars. Vi håper at det blir ei flott og innholdsrik helg. Vi gleder oss!

Sogn og Fjordane Husflidslag har gjennom åra hatt mange vellykka prosjekt i samarbeid med lokallaga. Rødlisteheftet har vært en stor suksess. På siste fylkesledermøte ble vi
oppfordra til å be lokallaga jobbe videre med dokumentasjon og deling av de ulike rødlisteteknikkene. Lag oppskrifter, ta videoer og bilder og send det inn til NH så det når ut til resten av landet.
På siste styremøte var det stor enighet om at vi trenger et nytt fellesprosjekt i fylket. Det skaper engasjement og tilhørighet og styrker samholdet lokallaga imellom. Satsing og fokus på barn og unge er viktig. Det legges ned mange timer på området og vi bestemte derfor at vi vil prøve å lage en kalender for 2018 med bilder, oppskrifter og ideer fra ung husflidaktivitene i fylket. Dette vil være med på å synliggjøre det gode dugnadsarbeidet som legges ned i forhold til barn og unge og ikke mimst være en viktig dokumentasjon overfor fylkespolitikerne og andre som løyver penger. Kalenderen bør være ferdig og klar til salg i god tid før jul 2017. Vi håper dere syns dette er like spennende som oss i styret!
Mer informasjon kommer på nyåret, men det er flott om dere allerede nå begynner å tenke på ting dere har gjort, eller planlegger å gjøre framover som kan passe inn i en slik kalender.

Jula er og ei tid for gaver. Norges husflidslag har de siste åra kommet med mange flotte bøker. Den ferskeste tar for seg vev i alle mulige varianter
page2image16152

Styret i fylkeslaget har kjøpt inn et eksemplar til hvert lokallag. Dette er årets julegave ifra oss. Håper boka kan være til inspirasjon og nytte i lokallagas arbeid med barn og unge i tida framover.
Nyt de siste ukene av adventstida, kos dere med egne eller andres barn, barnebarn, venner og familie. Åpne lukene i NH sin julekalender, nyt vakker musikk, tenn lys ......
Hold de gode tradisjonene levende!
Jeg vil til slutt takke alle tillitsvalde og alle våre medlemmer for den gode jobben dere gjør i organisasjonen. Uten dere hadde vi ikke klart oss.

Med disse fornøyelige «ung husflidmusene» ønsker jeg dere alle God Jul og et godt og aktivt husflidsår i 2017.

På vegne av styret i Sogn og Fjordane Husflidslag 
Marit Andersen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar