Kurs

KURS 1: RUNDT OM EIN EINEBÆRBUSK

Lørdag og Søndag, 10 timer

Midt i oktober er tida kort til desember og jul. Så eg tenkte me skulle sy
juletretepper med ulike applikasjonar og litt tekstilmaling. Mine modellar har eg applikert, sydd og qulita med stoppefoten. Til det grå teppet har eg brukt ullfilt/fleece. Dei andre to er i lin med platevatt og bomullsstoff til bakstykke. Ein kan velje å sy for hand med knappholssting og handquilte teppet. For dei som heller ynskjer å lage ein løpar eller vanleg teppe er det høve til det.

I tillegg har eg tenkt me kunne sy enkle gåvesekker til julegåvene. Med eller uten applikasjon. Eller gaveposane kan vera som små julehus.

Sidan dette er eit to dagars kurs tenkte eg at det kanskje vart tid til litt ekstra. Og sidan eg likar godt figurer skal eg lage ein materialpakke på ein snømann eller noko i den dur som dei som ynskjer det kan sy.

Det meste er klart til kurset, men følg med på bloggen min under etiketten ”Vestlandstreffet 2014 i Florø ”. For når eg byrjar å arbeide med eit tema blir det fort meir og meir. Inspirasjon kallar ein vel det.
 
Litt om meg sjølv: Eg er midt i femtiåra, kjem frå Florø men bur og jobbar på Jæren. Har sydd så lenge eg kan hugse. Eg har hatt ulike kurs innan lappeteknikk og figursying av alt frå damer, nissar og snømenn etc. Eg har vore kurshaldar i mange år for qulitegrupper, butikkar og husflidslag. For meir informasjon, sjå bloggen min www.lillador.blogspot.com

Håpar eg ser deg på Vestlandstreffet og på kurset mitt.

Klem
Kari Nyttingnes Grødem
Lilla dørKURS 2: STOPPEFOTEN


Lørdag og søndag, 10 timer

FULLT

Mitt navn er  Anne Beier Finnestad. Jeg har kost meg  med Quilting i 26 år. Har gitt ut 2 quiltebøker og undervist i quilting i ca 16 år. Jeg er selvstendig nærindsdrivende og har drevet butikken Hundvåg Hobby i 26 år.
Frie teknikker og det å sy med stoppefoten er det som ligger mitt hjerte nærmest. Her er der stadig noe nytt å lære for oss alle. Mulighetene er uendelige.
På dette kurset skal vi blande ulike syteknikker med litt tekstilmaling (tekstilmalingen tar jeg med-den spleiser vi på). Jeg har med meg 7-8 forsjellige modeller å velge i. Kurset passer for alle, også nybegynnere.
Vi skal lære oss forskjellige quilteteknikker med stoppefoten, enkel fargelære, det å sette sammen stoffer og å bygge opp motiv. Dette blandet med enkle malingsteknikker for quilting og stoffer.

Kursdeltakerene velger selv om de vil sy puter, løpere eller bilder osv. Noen vil få tid til å lage flere modeller.


KURS 3: TOSIDIG QUILT


AVLYST!


Lørdag, 6 timer


Jeg heter Ann Karin Myren og bor i Tennfjord, ei lita bygd ca 2 mil nord for Ålesund.
Jeg har holdt på med handarbeid siden barndommen, og allerede som 9 åring fikk jeg låne min mors nye elektriske symaskin, og da ble det først klær til barbiedokkene, og senere klær til meg selv. Sydde også en del figurer (bamser, dukker osv.) og innredningstekstiler.

I år 2000 gikk jeg mitt første kurs i Lappeteknikk og etter det har jeg  gått på mange kurs og lært mange teknikker. Jeg liker godt å finne på ting selv og videreutvikle ting jeg har lært

Kurset kan minne litt om glassmaleri.
Denne teknikken gjør at du får det samme mønsteret på for- og bakstykke, men med forskjellige farger.

Selv om vi bruker tradisjonelle blokkmønster, er det en utradisjonell måte å sy på.KURS 4: FRIHANDSQUILTING OG FARGELEGGING


AVLYST!
Lørdag og søndag, 10 timerJeg er Mary Ragnarson, er opprinnelig fra Florø og har passert de førti år. Har quiltet i en årekke. Har holdt en del quilte kurs og gleder meg stort til å kunne få holde kurs nå på Vestlandsteffet i Florø. Har egen blogg som heter maryquilt.blogspot.com

På dette kurset skal vi lære litt om mye. Vi skal se litt på grunn prinsippene på frihåndstegning. Vi skal lære hvordan en kan ”jukse” på mønsteret til stoff. Lett måte å frihåndsquilte på og fargelegging av motiv. Det trengs ikke noen forkunnskap på frihåndsquilting.  Det trengs kun pågangsmot og godt humør.

KURS 5: TEKSTILMOSAIKK FRÅ RESTEKURVEN


Lørdag og søndag, 10 timer


Frøydis Myhre, f 1953, kurslærer og foredragsholder innen farge, tekstiltrykk og søm. Jeg arbeider som kunst og håndverkslærer i grunnskolen og holder jevnlig noen kurs og foredrag.


Min lidenskap for quilting kom først gjennom farging og trykking av tekstiler. Jeg liker å utfordre meg selv og syr sjelden etter mønster, eget design er mitt uttrykk. Inspirasjonskildene er mange og varierer, i sommer var det hagen med greiner, knopper, farger m.m., akkurat nå er det den ville naturen, stein, fjell, vann….. jeg fotograferer i øst og vest og bruker utsnitt som inspirasjon og veiviser i nye arbeid.  Mine kurs er hele tiden i endring, nye modeller, nye ideer, ønsket om å dele og nye kursdeltagere. Mitt ønske for kursdeltagerne er at de tør å kaste seg ut i ”ukjent landskap”, ha det moro og skape noe helt eget gjennom sin egen utviklende prosess. Mer info: www.froyadesign.info
Bildene kan syes med bakgrunn i mosaikk eller motiv i mosaikk, eller kanskje begge deler i mosaikk?
Det blir opp til deg å bestemme :-)
Bli med å design ditt eget bilde i tekstilmosaikk. Noen stikkord for denne teknikken er morsom, raskt,enkelt, kreativt, fargerikt, humørfylt, og attpåtil kanskje noe nytt, annerledes og utfordrende for deg. 
KURS 6: BESTEMORS FYLTE DROPS


Lørdag, 6 timer


Mitt navn er Ann A. Kanstad Johansen. Jeg er ei nordnorsk dame som bor i Malangen i Troms fylke.
Det er jeg som lager AnnAKa-mønstrene.  Jeg designer også mønster til Quiltemagasinet.


Maskinsøm. Passer for alle.
Liker du gamle lappeteknikker?  Her er en vri av LogCabin-blokken.  Ved hjelp av LogCabin-linjal lærer vi hvordan vi kan sy denne teknikker på en sikker måte.  Blokkene blir nøyaktig like store og er enkle å monter sammen.  Vi bruker restestoffer, gjerne i mange ulike farger, og forsøker å få fram den gamle ”looken” som vi ser i antikke quilter.  Mønsterkompendiet innholder mønster på kjøkkensett i denne teknikken, som også er kursmodell.  Kom å bli med på en koselig gammeldags lappestund!


KURS 7: NEEDLETURN OG VEVSØM

Søndag, 3 timer

FULLT

Lærar: AnnaKa
Håndsøm. Passer for alle.På kurset jobber vi med needleturn-applikasjon, som er en gammel håndapplikasjonsteknikk, og noen broderiteknikker som ikke er av de mest kjente innen stitchery, for eksempel vevsøm, sting med slyng, etc.  I kurskompendiet får deltakerne flere enkle motiver å velge blant, og i tillegg mønster på sminkepungen på bildet.  Pungen må gjøres ferdig etter kurset.  Vi lærer hvordan vi kan gjøre ferdig et lite motiv og hvordan vi kan montere det i et arbeid seinere.  Det er koselig å lage små motiver uten mål og mening, og bare samle opp flere ”dekorlapper”. Her bruker vi stoffrester og leker med applikasjon og broderi, og uten de store anstrengelsene blir det personlig og søt dekor.
KURS 8: LEMOINE STAR


Lørdag, 7 timer

FULLT

Helle Løvenskiold er enn frodig dame som simpelthen ELSKER lappeteknikk -
både med symaskin og for hånd. Lapper, stitchery, applikasjon og quilting
bidrar til daglige gledesstunder. Hun runder de 50 i 20104, men har ikke
helt forstått hva det vil si å bli eldre. Inni seg følger hun seg ikke en
dag eldre enn da hun begynte med quilting i 1992 ... om mulig bare gladere
og yngre. "Man blir bare sånn av å quilte"! I tillegg til fokus på læring er
godt humør og latter en viktig del av ethvert kurs. Hun beskriver seg selv
som en skikkelig "duppeditt dame". Med dette mener hun at hun elsker
hjelpemidler av alle slag ... det er ikke en linjal hun ikke har prøvd eller
en mal hun ikke har brukt. Leten etter nye og utfordrende metoder innenfor
lappeteknikk er spennende, og når man finner noe som virkelig gjør syjobben
smartere og om mulig enda mer morsom så er det en skikkelig "høydare".
Hennes motto er: "alle har noe å gi ... en kurslærer lærer alltid av sine
elever slik som en elev lærer av sin kurslærer". Man er aldri utlært ... og
nettopp det er det som gjør quilting så spennende ... det lurer alltid noe
nytt rundt neste sving. I tillegg er quilting unik på en slik måte at alle
kan sy sammen ... uansett hvor "flinke" vi er eller hvilken smak vi har ...
MORO BLIR DET ALLTID.


Jeg må bare innrømme at jeg er en «duppeditt» dame! Jeg elsker smarte og morsomme måter å sy lappeteknikk på. Her er en linjal som hjelper oss med å sy nydelige «8-blads roser» (Lemoine Star) på maskin uten sett-inn sømmer (Y-sømmer) eller andre skumle saker. Man skjærer remser … og så vips, før man vet ord for det, er blokken ferdig. Vanligvis syr man denne nydelige stjernen for hånd (enten pappsøm eller «sy på streken»). Det er flott det, men andre ganger kan det være ønskelig å sy den litt raskere med maskin og da er denne linjalen uunnværlig. Veldig morsomt, veldig raskt, veldig enkelt
når man først får det inn i fingrene … og veldig, veldig korrekt. Alt
stemmer … midten, sidene, hjørner! Linjalen gir deg mulighet til å sy
blokker med ferdig størrelse f.o.m. 3 x 3 tommer og helt opp til blokker med
ferdig størrelse på t.o.m. 12 x 12 tommer (og ale størrelser i mellom). Hva
mer kan man si … FANTASTISK MORSOMT, FANTASTISK FLOTT RESULTAT, HELT KORREKT HVER GANG! Linjalen kommer i tillegg til kursprisen. Kurset er for alleKURS 9: BØTTER


Søndag, 4 timer

Lærer: Helle Løwenskjold
Innimellom alle teppene, spisebrikkene og løperne er det morsomt å lage noe
annet. Disse "bøttene" er supermorsomme å sy, superraske å sy, superenkle å
endre størrelsen på, samt superfine å gi bort i gave eller bare bruke selv.
Og JA, jeg kaller dem noe så uprentansiøst som "bøtter". Navnet skjemmer som
kjent ingen - og det er liddelig morsomt å fortelle folk at man syr
"bøtter". Jeg valgte å sy mine med voksduk på den ene siden og et pent stoff
på den andre. I tillegg er de sydd slik at de er vendbare. Mine nevøer
bruker dem til å ha lego og andre leker i, andre bruker dem til franskbrød,
nøtter eller trådsneller. De er fine både i stor, medium og liten størrelse.
Kurset er for alle.KURS 10: FARGERIKE - FARGELÆRE I PRAKSIS

Lørdag, 5 timer


Jeg heter Nina Lise Moen er 51 år, og bor i Stavanger hvor jeg deler livet med mannen min, en voksen datter, og to barnebarn som fyller huset vårt med liv en dag i uken og annenhver helg. Jeg har en bakgrunn innen økonomi og ledelse, og jobbet i mange år bl.a. som finanas- og administrasjonssjef i et amerikansk konsern. I dag er jeg først og fremst en quilter, og jeg har designet mine egne quilter siden jeg lagde min første quilt i desember 1998.

I begynnelsen lekte jeg mest med farger og geometriske figurer, men da jeg oppdaget applikasjon var jeg solgt. Man kan lage hva som helst med applikasjon, og det gjør jeg. I 2002 var jeg med i en gruppe som drev med kunstterapi, og har brukt dette mye i arbeidet mitt siden. Quilting er mitt kreative utløp, og jeg prøver å balansere seriøse arbeider, prosjekter jeg lager for moro skyld, blogging, mønstre og kurs. Jeg har skrevet boken ”Gledesspredere”, designer mønstre bl.a. for Quiltemagasinet, og har deltatt i quilteutstillinger og -konkurranser både nasjonalt og internasjonalt. Jeg jobber også med et prosjekt kalt ”Make a Boob” for brystkreftsaken.

Etter drøye 15 år synes jeg fremdeles quilting er like utfordrende og kjekt. Det er alltid noe nytt å oppdage, noe nytt å prøve, og noe nytt å lære. Det kan gjøres av hvem som helst hvor som helst, og man trenger ikke mye utstyr for å komme i gang. Jeg setter også stor pris på det sosiale aspektet ved quilting, og er medlem i vårt lokale quiltelag, Rogaland Quiltelag, samt Gausel Quiltelag som er en mer uformell gruppe med 8 venner som møtes for å sy en gang i måneden. Vi har også vært et par ganger på Festival of Quilts i Birmingham, noe som var en opplevelse.

Jeg setter også stor pris på å holde kurs, og se hvordan de ulike personlighetene kommer til uttrykk gjennom de forskjellige prosjektene. Jeg treffer masse hyggelige quiltere, og får dele noe jeg liker å holde på med. Vi kommer alle med ulik innfallsvinkel, og jeg tenker at jeg har noe å bidra med. Kursene mine passer for alle uansett erfaringsnivå, og jeg legger vekt på at alle skal komme i mål. Vi kan gjøre mye med enkle teknikker og materialer. Hovedfokuset på kursene mine er at deltagerne skal ha det kjekt, og prøve ut nye ting. Jeg gir hver enkelt oppfølging i forhold til hva de trenger, og hjelper gjerne med valg av stoffer, tråd, quilting etc. Det er alltid masse farger, prating og latter på kursene; quiltedamer er veldig hyggelige folk å tilbringe tid med.

Du kan se mer av det jeg holder på med på bloggen min, Mrs Moen, http://mrsmoen.blogspot.com Fargerike er et kurs i praktisk fargelære. Dette kurset passer for deg som ønsker å lære litt mer om hvordan du kan sette sammen farger og gi ekstra liv til favorittfargene dine. På kurset går vi gjennom fargehjulet og prøver ut fargeteori på en lettfattelig og hands on måte gjennom en rekke øvelser. Vi ser på hvordan farger påvirker hverandre, på hvordan lyse og mørke valører påvirker resultatet, og snakker litt om nøytrale stoffer.

Vi bruker et selvlaget fargehjul og enkle figurer til å illustrere øvelsene, og lager deretter en eller flere blokker med de aktuelle fargene. Vi jobber og rektangler (3 ½”*6 ½”) og sirkler med vliesofix bakpå (2”) i totalt 40 ulike ensfargede stoffer. Blokkene strykes sammen på kurset, og sys sammen og quiltes hjemme.

Materialpakke med materialene du trenger på kurset, inkl. det du trenger til fargehjulet og ferdig skårne rektangler og sirkler m/vliesofix til alle blokkene, kr 700, kommer i tillegg til kursavgiften og betales på kurset. Det du tar med deg hjem er en ferdig fargesirkel med ”hjelpeverktøy”, og blokker til en ca 75*90cm topp. Kursmateriale, en CD med bilder og beskrivelser av alle øvelsene, følger også med kurset.KURS 11: RÅ KYLLING

Søndag, 4 timer

Lærar: Nina Lise Moen
Dette er et kreativt og morsomt kurs med lavt stressnivå hvor vi lager collager av rester. Vi leker oss med saks og ensfargede stoffrester, og skaper morsomme kyllinger som kan brukes til veggbilder, eller på puter, duker, løpere etc. Lange og tynne kyllinger, og korte og tykke, fargerike kyllinger og dempede; ingen blir like. Kurset passer for alle som liker å leke med farger og former.

Vi bygger opp en bakgrunn, lager konfetti til fjær, og stripete stoff til vegetasjon og sol. Kurset avsluttes med litt quilting hvor vi går gjennom ideer til både maskin- og håndquilting. Vi går også gjennom enkle måter å lage vegetasjon og tekstur med garn, og snakker om montering av arbeidene. Det er ikke nødvendig å dra med symaskinen kun til dette kurset hvis du kommer langveisfra.


Obligatorisk materialpakke til kr 200 inkluderer det som trengs av stoffrester til å bygge opp et bilde i A4-A3 størrelse; du har selv med ønsket ensfarget bakgrunn, vatt og bakstykke. Kursmaterialet inkluderer skisser med forslag til quilting med maskin eller hånd. 
KURSPRISER:10 timer: Kr 1 200,-
  7 timer: Kr.   900,-
  6 timer: Kr.   800,-
  5 timer  Kr    700.-
  4 timer: Kr.   600,-
  3 timer: Kr.   450,-
2 kommentarer:

  1. Kan en komme med forslag til kurs en ønsker?

    SvarSlett
  2. Heisann! Vist du tenker til Vestlandstreffet er det forseint for dei kursa er allerede klare og ligger ute no for påmelding. Kurs ellers i Husflidslaget må du kontakte studieleder som i dag er ei dame som heiter Lill Beate, er lærer på Vidaregåande. Eg har desverre ikkje telefonnummmer til ho men kontakt Britt Madsen så får du det. Laila Berge

    SvarSlett